Hytteturen til Frank er nå verdt ti millioner for norsk idrett

Hytteturen til Frank er nå verdt ti millioner for norsk idrett

I 2010 dro Frank på hytta på Bjørnfjell med 117 søknader om sponsing i ryggsekken. Han vendte tilbake med en ide som hittil har skaffet ti millioner kroner til norske idrettslag.

Postet 15.01.2021

Ett øre per kWh av strømforbruket ditt går rett inn på konto til et valgfritt idrettslag. Det var ideen som ble unnfanget drøyt 500 meter over havet langs svenskegrensa denne vinterdagen i 2010.

- Da jeg reiste opp på hytta visste jeg at Polar Kraft, eller Kraftinor som vi het den gangen, ikke hadde råd til å støtte mer enn 17 av søknadene. Det gjorde rett og slett vondt i hjertet å si nei til så mange gode søknader, sier Frank Sundermeier – i dag salgssjef i Polar Kraft.

Som umiddelbart så for seg at dette kunne bli stort.

- Dette ble lansert for ledelsen i det som da het Kraftinor. Vi jobbet med dette en stund og i 2013 gikk vi på lufta, forteller Sundermeier.

Nå heter selskapet Polar Kraft – men Kraft til Idretten består. Med rekordtall hvert år.

- Vi tror også det blir rekord i 2020 til tross for at strømforbruket hos enkelte bedrifter har vært lavere enn normalt på grunn av pandemien. Men vi øker jevnt og trutt og utbetaler nå over to millioner kroner årlig, forteller konseptansvarlig Morten Stormo.

Gudfar Frank blir nesten rørt når han tenker på suksessen.

- Det har vært jobbet godt hele veien. Og vi har egentlig aldri helt reflektert over hva slags suksess dette egentlig er. Men ti millioner kroner, det er mange vaffelplater, sier han.

I 2018 fusjonerte Kraftinor med SKS Kraftsalg og ble Polar Kraft. Da vokste konseptet også i Salten. I 2021 blir også Harstad-selskapet Hålogaland Kraft Kunde en del av Polar Kraft.

- Da har vi selvsagt troen på at også idrettslag i Harstad-regionen får nyte godt av dette, sier han.

Det er Kabelvåg Idrettslag som har vært aller flinkest til å rekruttere privatpersoner og bedrifter. Lofot-klubben har passert 800.000 kroner i inntekt.

I Narvik er det Mjølner og Narvik Ishockeyklubb som har skilt seg ut. Mjølner vil passere en halv million i 2021, mens Narvik Ishockeyklubb så langt har hatt 425.000,- kroner i inntekt.

- Å få muligheten til å bidra til lokal idrett på denne måten har vært utrolig viktig for oss. Og det er heller ingen grunn til at det ikke skal fortsette å rulle millioner over både lokal og nasjonal idrett i årene fremover også, sier Sundermeier.

Ofoten

Fotballklubben Mjølner kr 480.238,-

Narvik Ishockeyklubb kr 424.238,-

Narvik Turnforening kr 201.586,-

Sportsklubben Hardhaus kr 145.259,-

Beisfjord Idrettslag kr 106.755,-

Ønsker du å vite mere om Idrettsstrøm, kontakt
Morten Stormo, tlf: 476 64 555. E-post: morten.stormo@polarkraft.no