Dette pleier Gunnar å spørre selskapene som ringer ukentlig

Dette pleier Gunnar å spørre selskapene som ringer ukentlig

- Hvor mye støtter du idrettslaget mitt med? Er du med på å betale gapahuken i Bodømarka? Eller arrangere skate-turnering i Bodø sentrum?

Postet 08.05.2020
Hver uke ringer telefonen til Gunnar Pedersen med en strømleverandør på den andre siden av smart-telefonen.
 
- Og når jeg spør hvor mye de legger igjen lokalt blir de svar skyldig. Det er den viktigste årsaken til at jeg velger Idrettsstrøm fra Polar Kraft er jo at de er en leverandør som tar et lokalt og sosialt ansvar, forteller Pedersen.
 
- Jeg har bare positive ting å si om konseptet. Også var det utrolig lettvint å bytte. Det er bare å ta kontakt med Polar Kraft – så fikser de resten, sier han.
 
Han lar pengene tilfalle Bodø Tennisklubb – hvor han har en datter som spiller aktivt.
 
- Jeg har også sørget for at arbeidsgiveren min Avis Bodø AS gir sin idrettsstøtte til tennisklubben. Jeg vet hvor mye som skal til for å drive klubben. Det er store arealer og høye utgifter. Derfor er det flott at det finnes et så bra system, slår han fast.
 
For å være frivillig i idretts-Norge betyr mange timer med kakebaking og dorullsalg.
 
- Ingen idrettslag har penger nok. Derfor er modeller basert på dette prinsippet så genialt, mener han.
 
En gjennomsnittlig husstand i Norge genererer 250 kroner i året til et valgfritt idrettslag hvis man velger Idrettsstrøm. For hver kWh tilfaller 1 øre ditt selvvalgte idrettslag.
 
- Og før vi valgte å bytte sjekket vi også prisene. Vi sammenlignet kostnadene med leverandøren vi hadde før, med det vi betalte de siste to årene – opp mot prisen Idrettsstrøm leverte i samme tidsperiode. Da viste det seg at Idrettsstrøm faktisk var litt billigere. I tillegg til at man kan gi bort penger, sier Pedersen.