Håper på Pusterom allerede i 2022

Håper på Pusterom allerede i 2022

Ingen har økt støtten mer enn Aktiv mot kreft. Nå lanserer de en stor satsing i Nord-Norge.

Postet 22.02.2022

Aktiv mot kreft mottok hele 158.000,- kroner i Idrettsstøtte i 2021. Bare 2.000,- bak Værøy IL, som mottok mest i Idrettsstøtte av alle lag og foreninger i Norge.

Dette har vokst til å bli en stabil og viktig inntektskilde for at Aktiv mot kreft skal bidra til både flere Pusterom og AKTIVinstruktører.

Pusterommet i Tromsø
Nå satser den veldedige stiftelsen, som har fokus på fysisk aktivitet, på å etablere det neste Pusterommet i Tromsø. Det vil si at også nordnorske kreftpasienter får sitt eget lokale for tilpasset trening, både før, under og etter kreftbehandling.

- Noe finansiering er på plass. Men vi har et stort håp om å få på plass resten, slik at vi kan etablere det nye Pusterommet allerede i nær fremtid, sier daglig leder Helle Aanesen. 

Dette vil bli det første Pusterommet nord for Trondheim: 

- Utfordringen i Tromsø har vært å finne lokaler inne i sykehuset. Nå har vi sammen med UNN kommet opp med konseptet «Pusterom på boks». Med sju containere setter vi sammen et funksjonelt og godt bygg, spesialtilpasset for behovet. UNN bistår med tomt, infrastruktur og kompetanse. Et slikt prosjekt betyr også at alt kan stå klart bare fire måneder etter at finansieringen er på plass, sier Aanesen.

Aktiv mot kreft har lenge ønsket å åpne Pusterom ved Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, da det er landsdelens største kreftsykehus. Men etter hvert vil også Bodø og Mo i Rana være på listen over interessante lokasjoner.

Har utdannet 650 AKTIV-instruktører og satt en «uslåelig» rekord

- Alle kreftsykehus bør ha et slikt tilbud. Vi får mer og mer forskning som viser at tilpasset fysisk trening har mye å si for både behandlingsutfall, bivirkninger og redusert risiko for følgesykdommer og tilbakefall. Vi mener det derfor er en viktig del av behandlingstilbudet, forteller Aanesen.

Nå skal det jobbes hardt fremover med å få med flere aktører på laget.

- Dette blir utrolig viktig tilbud for kreftpasienter i Nord-Norge. Vi søker støtte til dette Pusterommet hos flere ulike stiftelser og aktører, men trenger så mye hjelp vi kan få og håper å komme i kontakt med andre aktører som vil bidra, sier hun.

Når Pusterommet er ferdigstilt, blir dette en gave til UNN som vil ta over faglig drift og ansvar.

- Og UNN har både uttrykt et stort behov for dette behandlingstilbudet, og bidratt masse med å få realisert Pusterommet så langt, sier hun.

 

Bestill Idrettsstrøm

Få en bedre strømavtale og gi pengestøtte til ditt idrettslag!


Fortsett å skrive...