Her er super-trikset som ga Bjerkvik Svømmeklubb 30.000 kroner

Her er super-trikset som ga Bjerkvik Svømmeklubb 30.000 kroner

Postet 04.10.2019

Massiv mobilisering blant svømmere fra hele Nord-Norge. Det var resepten da lille Bjerkvik Svømmeklubb tok rotta på hele Idretts-Narvik og stakk av med 30.000 kroner.

Hvert år kjemper alle idrettslag i Narvik om å vinne Kuraas idrettsstrøm. Konseptet er enkelt. Få alle klubbens venner til å legge igjen en stemme til deg fra sin mobiltelefon eller PC. Flest stemmer vinner.

Nytt i år er at det vil stemmes frem både et idrettslag som driver med individuell idrett og et som driver med lagidrett. Så blir det en superfinale mellom de to lagene om hvem som tar storpotten.

Bjerkvik Svømmeklubb er den suverent minste vinneren så langt. Men seieren sist var likevel av det suverene slaget.

Anneline Vassbakk Løyning er leder i klubben. Hun avslører gjerne hemmeligheten.

– Selv om vi er en liten klubb, men i underkant av 100 medlemmer og et sted mellom 10-15 svømmere som representerer oss på stevner, har vi mange venner. Vi brukte hele vårt nettverk og sørget for at det tikket inn stemmer fra alle kanter av landsdelen, sier hun.

Markedssjef Kenneth Kuraas i Kuraas AS hyller løsningen.

– Det er kreativt og vi synes det er en smart måte å vinne på. Og på ingen måte ulovlig. Riktignok må idrettslaget ha base et sted i «nye Narvik kommune», men hvor stemmene kommer fra betyr ingenting, sier Kuraas.

Løyning forteller at pengene kommer svært godt med.

– Det er mange stevner med lang reisevei. Pengene er med på å bidra til at vi klarer å holde egenandelene på et anstendig nivå, sier hun.

Konseptansvarlig Morten Stormo i Polar Kraft er ansvarlig for Kraft til Idretten synes Kuraas-kampanjen er et av årets virkelige høydepunkt.

– Vi ser hvert år at det er mye engasjement rundt dette. Det minner oss på hvor viktig Kraft til Idretten-konseptet har blitt. Hvert år havner en million kroner inn på konto til ulike idrettslag. Det synes vi er helt fantastisk å få bidra til, sier han.