"Hockeytorget" var aldri i tvil. Idrettstrømmen går til Narvik Hockey

"Hockeytorget" var aldri i tvil. Idrettstrømmen går til Narvik Hockey

Kundene til Eirik jubler for tre ganger så store lokaler. Det gjør også Narvik Hockey.

Postet 08.05.2019

Det  er ikke bare hockeyklubben i Narvik som opplever spektakulær vekst. Selv har Byggtorget Mathisen & Mathisen gått fra 2.500 kvadratmeter til 7.000 kvadratmeter etter flytting fra havna til Teknologibyen. Eller sagt på hockeyspråk. Tidligere klarte de seg med halvannen hockeybane innearealer. Nå har de fire.

 

Med større arealer fører det også med større strømregning. Byggtorget Mathisen 6 Mathisen har selvsagt valgt idrettsstrøm fra Polar Kraft. Det betyr rundt 8.000 kroner årlig rett i klubbkassa. 

 

Siden oppstarten av Kraft til Idretten har totalt 320.000,- tilfalt klubbkassa til hockeyklubben fra ulike bedrifter og privatpersoner i Narvik-regionen.

 

Eirik Just Mathisen er daglig leder og eier av Byggtorget Mathisen & Mathisen. Eller Hockeytorget – som enkelte kaller byggforhandleren.

 

Han synes det var et enkelt valg.

- Jeg har barn i klubben og den har vært med på å samle Narvik. Med fulle tribuner og GET-lag er det virkelig noe som styrker byen. Derfor støtter jeg klubben der vi kan, sier han.

 

Det har også gitt utslag på jobben. Sjekk bare her:

 

Siden Nordkraft Arena stod klar I 2010 og det virkelige hockeyeventyret startet, er han klubbens kanskje aller største sponsor. I tillegg til å være hockeypappa – og tidligere styremedlem. Sønnen Henrik (14) ble for øvrig nylig tatt ut på Ishockeyforbundets Isbjørn-prosjekt – som skal utvikle fremtidens elitespillere.

  • Butikkselger Trond er hockeypappa og materialforvalter for klubbens ambisiøse U15-lag.
  • Eiriks kone Aina på økonomi er hockeymamma og har i årevis også bidratt med utallige timer for å holde orden på klubbens økonomi.
  • Lager-gutta Anders og Benjamin er begge spillere på A-laget.
  • Lagersjef Gunnar har også en hockeysønn – og er nå «nyutdannet» sjåfør for isbilen som sørger for speilblanke flater før hver periode med Get-liga-hockey kommende sesong.
  • Butikkselger Bent er fast inventar på et av byens såkalte hockey-pockey-lag.
Og det er nesten en forutsetning for ansettelse at du innfinner deg på Nordkraft Arena hver gang det er nedslepp for klubbens A-lag.

Stortrives

Benjamin Byrkjeland er opprinnelig fra Sverige. Han skal neste sesong kombinere jobben med spill på aller høyeste nivå. Han lovpriser sin arbeidsgiver for at det er mulig.


- Ja, det er helt perfekt. Her får jeg fri hvis det er reiser og muligheten til å trene og restituere slik man skal. Det gjør satsingen på topphockey mye enklere enn hos en «vanlig» arbeidsgiver, sier han.
 

 

Dessuten er det sjelden vanskelig å finne noe interessant å snakke om i lunsjen.


- Det blir mye hockey ja, sier han.

 

Handle lokalt!

Som for hockeyklubbens nyopprykkede Get-liga-lag blir også stadig tøffere motstand for Byggtorget – med stadig flere og større etableringer i byggevarebransjen lokalt. Selv er Eirik brennende og levende opptatt av å handle lokalt.

 

Stig Winther er styreleder i hockeyklubben. Han oppfordrer hockeyfansen til å velge Byggtorget.

 

- Skal vi ha bedrifter som støtter opp om for eksempel hockeyklubben er det viktig at vi i den grad det er mulig å handle lokalt. De handler strøm lokalt – som igjen sørger for penger til hockeyklubben. Så håper vi at folk som er glad i hockey også handler på Byggtorget, sier Stig Winther.