Hvilket idrettslag skal motta Kuraas idrettsstøtte?

Hvilket idrettslag skal motta Kuraas idrettsstøtte?

"Kuraasmodellen" har alene sørget for snart 200.000 Idrettsstrøm-kroner til breddeidretten i Ofoten.

Postet 17.09.2020
Narvikbedriftens store engasjement rundt tildeling av sitt årlige bidrag gjennom Idrettsstrøm har skapt et nytt begrep for de som jobber med konseptet. "Kuraasmodellen" har alene sørget for snart 200.000 Idrettsstrøm-kroner.

- Det er viktig å presisere at hovedgrunnen til at vi som storforbruker av strøm har valgt å bruke Idrettsstrøm, først og fremst handler om meget konkurransedyktige betingelser. Når vi i tillegg kan gi et betydelig samfunnsbidrag over strømregningen gir det oss en herlig godfølelse å være kunde, forteller markedssjef hos Kuraas, Kenneth Kuraas.

Mange vinnere
Han legger til at den lokale kjøttbedriften også er svært opptatt av å handle lokalt, og at Polarkrafts tilstedeværelse i Narvik er med på å gjøre den gode følelsen enda bedre.

- Konseptet bidrar enkelt å greit til å skape mange vinnere, konkluderer Kuraas.

Da de inngikk strømavtalen på Idrettsstrøm så Kuraas fort at deres strømforbruk ville generer et årlig bidrag på i overkant av 30.000 kroner.

- Vi har ansatte fra alle deler av regionen så det var viktig å komme opp med en modell hvor vi sørger for at bidragene spres utover i regionen, forteller Kenneth.

Istedenfor å velge seg en fast mottaker av denne støtten, laget de derfor en konkurranse hvor lag og foreninger fra hele Narvikregionen kunne konkurrere om bidraget.

- Via sosiale medier inviterte vi folk til å stemme på klubben eller laget i sitt hjertet. For å hindre at det ble samme vinner år etter år, innførte vi karantene på fem år for vinneren, forklarer Kenneth.

GÅ INN OG STEM PÅ DITT IDRETTSLAG HER

Individuell idrett mot lagidrett

I fjor tok de konkurransen et steg videre da de bestemte seg for å kåre to vinnere som gikk videre til en superfinale.

- For å også gjøre det mulig for mindre lag og foreninger som driver med individuelle idretter å vinne, besluttet vi i 2019 å sende den klubben med flest stemmer fra både individuell idrett og lagidrett til en superfinale. Her gjennomføres en enkel trekning slik at begge parter har like stor sjanse til fylle klubbkassa med 30.000 kroner, forklarer Kuraas.

Deres glødende engasjement og kreative tilnærming til denne tildelingen, har også gjort inntrykk på de som jobber med Idrettsstrøm og konseptet Kraft til idretten hos Polar Kraft.

- Vi snakker ofte om ”Kuraasmodellen” når vi er ute å presenterer oss for andre, sier konseptansvarlig hos Polarkraft, Morten Stormo.

Han forteller at Kuraas etter årets tildeling har sørget for at nesten 200.000 friske og kjærkomne kroner har funnet veien til regionens mangfoldige breddeidrett.

Her er super-trikset som gav Bjerkvik Svømmeklubb 30.000 kroner!

- Samtidig har de på en glimrende måte markedsført oss og de mulighetene som ligger i strøm-konseptet, mener Stormo om Kuraas, som er en av de første bedriftene som ble Idrettsstrømkunde.

Nærmer seg 10 millioner
Siden tildelingene startet opp i 2014 har snart 10 millioner Idrettsstrømkroner bidratt til å gjøre den store dugnads- og frivillighets-hverdagen litt enklere for en rekke lag og foreninger i hele landet, og Stormo kan berette om en kundeportefølje i konstant vekst.

- Suksessoppskriften er enkel. Når vi klarer å konkurrere på betingelser tjener både vi, kundene og idretten på det. Når bedriftene gjør som Kuraas og selv bidrar til å skape et slik herlig engasjement rundt konseptet, skapes det enda flere vinnere.

GÅ INN OG STEM PÅ DITT IDRETTSLAG HER

En gavepakke
Kutt strømutgiftene og gi en GAVEPAKKE til deg selv, dine venner – og det lokale idrettslaget. Nå kan alle Polar Kraft-kunder gi bort en måned med GRATIS strøm til hvem de vil! Du får 400,- i avslag på strømregningen pr. husstand du verver!
Er du ikke Polar Kraft-kunde kan du verve deg selv!

SLIK GJØR DU?