Nå betaler vi ut 2,6 millioner til lag og foreninger i hele Norge

Nå betaler vi ut 2,6 millioner til lag og foreninger i hele Norge

Stadig flere kjøper Idrettsstrøm. Dermed kan lag og foreninger i disse dager glede seg over 2,6 friske millioner inn på konto.

Postet 20.02.2020

Aldri har så mange idrettslag fått så mye støtte. 2019 ble et nytt rekordår.

Siden oppstarten i 2013 har strøm-Norges egen «grasrotandel» bare vokst og vokst. I 2019 rundet Kraft til idretten konseptet en totalsum på sju millioner generert til idretten.

Totalt endte vi opp med Idrettsstøtte på over 2,6 millioner kroner – fordelt på 217 idrettslag for 2019.

Hvem har fått mest i ditt nærområde? Her er egne lister over utbetalingene i områdene hvor det utbetales mest.

  • Ofoten
  • Vesterålen
  • Lofoten
  • Salten

 

Sjekk hele listen nederst i saken.

Konseptet er såre enkelt. For hver kWh som brukes, går ett øre til et valgfritt idrettslag.

Som konseptansvarlig for Idrettsstrøm betyr februar utbetalingsmåned for Morten Stormo. Da renner tusenlappene ut av Idrettsstrøm-kontoen, hvor pengene er avsatt.

- Jeg er ganske sikker på at jeg i februar har den aller beste jobben i strøm-Norge, sier Stormo.

2020 vil by på ytterligere vekst. Han takker de som velger produktet.

- Dette er jo en måte å betale strømmen både med hjertet og med hjernen. Det er en meget god pris for lommeboka og du støtter idrettslaget ditt, sier konseptansvarlig Stormo.

Bak idrettskonseptet står Polar Kraft. En nordnorsk kraftsamling av et selskap – eid av de store strømprodusentene i Narvik, Lofoten og i Salten. Idrettsstrøm kjøpes av kunder fra Kristiansand i sør til Billefjord i nord.

- Konseptet er helt i tråd med våre verdier. Vi har eiere som lever av å produsere fornybar strøm. Vi bidrar til å bygge bærekraftige byer og samfunn. Helt i tråd med FNs bærekraftmål – som i større og større grad fungerer som et kompass for hele vår virksomhet.

Stormo trekker frem en spesiell aktør fra 2019-utbetalingen som varmer litt ekstra.

- Det er skummelt å trekke frem noen, fordi vi snakker om så mange fantastiske idrettslag, hvor det legges ned enormt med frivillighet. Men i 2019 har stiftelsen Aktiv mot Kreft fått sitt store gjennombrudd. Stiftelsen er organisert som et idrettslag – men i praksis går pengene til kreftsaken. Aktiv mot kreft finansierer såkalte Pusterom på sykehus rundt i Norge og til å utdanne treningsinstruktører som er spesialister på å få kreft-pasienter kjappere tilbake i gjenge etter tøffe runder med behandling, sier Stormo.

Totalt endte stiftelsen opp med en utbetaling på drøyt 90.000 kroner i 2019.

Han synes også det er artig å se at den største klubben kommer til å runde over 700.000 i totale utbetalinger siden 2013.

- De klubbene som virkelig gjør en innsats for å få medlemmer, klubbvenner og lokale bedrifter til å støtte sitt idrettslag med Idrettsstrøm får mere i klubbkassen år etter år, sier Stormo.

 

Se liste