Norges beste ildsjel velger Idrettsstrøm

Norges beste ildsjel velger Idrettsstrøm

Slik bygger du en ekte dugnads-kultur i klubben din.

Postet 17.02.2021

Finn-Magne Simonsen brenner så sterkt for Bjerkvik IF at han fikk pris fra Kongen. Vi utfordret Finn Magne. Hvordan bygger du en klubb med en dugnadsånd i norgestoppen?

Bjerkvik-samfunnet hadde neppe vært det samme uten Finn Magne Simonsen. Gjennom 50 år og 10.000-vis av timer har han stått i bresjen for å utvikle en bydel med et tilbud langt utover normalen.

Med en stor gjeng ildsjeler – ofte med Finn Magne i front, kan de rundt 1.200 innbyggerne kose seg med blant annet:

·       Kunstgressbane i full størrelse

·       Flerbrukshall med klatrevegg

·       Svømmehall

·       Skiskytterstadion

·       Helårs lysløype med ny tråkkemaskin

·       Innendørs skytebane 

I tillegg er Bjerkvik base for BCC-konseptet. Sykkelritt om sommeren og det som er på tur til å bli et verdenscuprenn i langløp på ski på vinteren. Et konsept der både eliterenn og turrenn kan skape oppmerksomhet og aktivitet i hele regionen.

Finn-Magne fikk i vinter et virkelig synlig bevis på innsatsen. Da ble han kåret til Årets Ildsjel i Norge på Idrettsgallaen, og fikk møte selveste kongen. Og han har mer enn én finger med på det meste av utviklingen av det rike idrettslivet i Bjerkvik.

- Det var helt fantastisk å få den prisen. Virkelig et minne for livet, sier han.

Men de virkelige minnene for livet har han fått i Bjerkvik. Med unntak av et år i militæret, en plass han har bodd hele sitt liv

Og nettopp Bjerkvik IF skal ha en stor del av æren for akkurat det.

- Ja, nå er jeg for lengst pensjonist. Men vi er fortsatt en gjeng på 10-12 gubber fra 67-85 år som utgjør et skikkelig dugnadslag. Nå er det utviklingen av BCC som et verdenscuprenn i langløp som tar mye av tiden vår. Men det artige er jo at vi fortsatt møter opp og har det skøy sammen.

Men hvordan bygger man opp en slik kultur? Hva må være på plass for å lokke folk til å bidra?

- Det er et problem i samfunnet. Men det handler jo om kultur. Derfor blir jeg veldig glad når jeg ser at yngre krefter i Bjerkvik nå har sørget for at vi i kaldværet har fått lagt skøyteis på Idrettsplassen. Ja, faktisk på grensen til rørt, sier han.

Men han har følgende suksessfaktorer fra Bjerkvik som har gitt plassen noe helt spesielt.

1. Skap et skikkelig miljø

Gjennom samtalen med Finn-Magne renner det stadig vekk på med minner om ulike prosjekter. Og til hvert prosjekt dukker det opp nye navn, og nye historier.

- Noen av de artigste stundene jeg har hatt har vært på dugnad. Her bygger man samhold og vennskap. Skal man lykkes som klubb er det viktig å rekruttere bredt og å være mange. Blir miljøet godt nok, dukker også folk opp igjen og igjen, sier Finn Magne.

2. Lag prosjekter for generasjoner

Den andre tingen Finn Magne snakker om er prosjekter helt tilbake fra 60-tallet, som i dag fortsatt har funksjoner i Bjerkvik-samfunnet.

- Noe av det viktige med dugnaden er at man også bygger samfunn. Lager man en lysløype på dugnad vil det være en verdi for generasjoner fremover i tid. Og for både ung og gammel når man bygger det. Å skape prosjekter med en slik verdi vil gi en motivasjon til å holde på i virkelig mange år.

3. Handle lokalt

Ikke alle prosjekter kan realiseres med dugnad alene. Noen ganger trenger man penger, tilgang til en gravemaskin eller en matbit når timene renner på.

- For oss er det enkelt. Så fremt det er mulig handler vi bare lokalt. Og det gjør vi fordi næringslivet i Bjerkvik stiller opp på en fantastisk måte. Her er selvsagt mye av hemmeligheten for at de stiller opp, at vi bruker lokalt næringsliv så mye vi kan.

Det siste gjelder i høyeste grad også Polar Kraft. Finn Magne har lenge hatt Idrettsstrøm – som har bidratt med totalt nærmere 70.000 til Bjerkvik IF.

- Et utrolig fint konsept. Da støtter jeg Bjerkvik IF, samtidig som jeg handler lokalt, sier han.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon om Idrettsstrøm:
Morten Stormo
Tlf 476 64 555.
E-post: 
morten.stormo@polarkraft.no

Se liste for total idrettsstøtte i 2020

Nå er det gratis å trene i dette idrettslaget

Aldri har valget av idrettsklubb vært enklere

Startet opp lag. Snart tredoblet antall spillere