På vei mot nytt rekordår

På vei mot nytt rekordår

Betaler ut over 1,2 millioner kroner til idretten.

Postet 18.06.2020

Med en periode med full nedstengning av Norge har mange idrettslag slitt økonomisk. For å avhjelpe, har vi i Polar Kraft bestemt oss for å dele ut pengene våre kunder har valgt å støtte sine idrettslag med fra januar og ut mai, allerede nå.

Ett øre for hvert brukte kWh går til et valgfritt idrettslag.

- Over 1,2 millioner utbetalt på de første fem månedene. Det er solid foran fjoråret. Alt tyder på et nytt rekordår, forteller konseptansvarlig Morten Stormo.

I fjor ble det delt ut 2,6 millioner kroner.

Blant idrettslagene som opplever suksess er Stamsund IL. Klubben har valgt å øremerke sine inntekter til alpinbakke og lysløyper.

- Artig å se at flere klubber nå øker sine inntekter. Og vi ser at flere klubber vurderer dette grepet, sier Stormo.

Størst utbetaling går til Svolvær IL. Med 78.000 kroner utbetalt nå kan de bli den første klubben som bikker 200.000,- per år.

- Klarer klubben å stabilisere seg på dette nivået er det faktisk en million kroner gjennom fem år. Hemmeligheten er solid forankring hos medlemmene og et knippe større bedrifter som har valgt Svolvær IL, sier Stormo.

Han gleder seg også over å se at Aktiv mot Kreft stadig får mer penger.

- Dette er en stiftelse som jobber for å aktivisere kreftpasienter og står blant annet bak såkalte Pusterom på en rekke norske sykehus. De er også organisert som et idrettslag og får derfor er det mulig å gi sin Idrettsstøtte dit, sier Stormo.

Se liste over ekstraordinær utbetaling i juni.