Penger rett til idretten

Penger rett til idretten

Denne måneden har ulike idrettslag og –klubber mottatt til sammen 940.000 kroner fra Kraft til idretten. For hver kilowattime klubbenes støttespillere brukte i fjor, har det strømmet 1 øre rett i klubbkassen. Utbetalingene varierer fra 1.000 til vel 114.000 kroner.

Postet 20.03.2017
 – En moderne form for dugnad, sier den tidligere toppalpinisten, TVNorge-profil Tom Stiansen. 


Det er nøyaktig 20 år siden han kjørte inn til VM-gull i slalåm i italienske Sestriere. Den regjerende verdensmesteren, selveste Alberto Tomba, måtte abdisere og overlate tronen til unggutten fra Asker.

Idrettsstøtte og Kraft til idretten var ukjente begreper den gangen. I dag er Stiansen idrettspappa og ambassadør for Kraft til idretten. Han vet hva som kreves for å skaffe penger til drift av ulike idrettsaktiviteter for barn og unge – og han vet å sette pris på et konsept som gjør det enklere å skaffe penger til idretten. 

– Det handler fremdeles om vafler, lodd og pølser – og glem nå heller ikke dorullene. Idrettsstøtten fra Kraft til idretten er en moderne form for dugnad. Foreldre, tanter, onkler, besteforeldre, ildsjeler og støttespillere – absolutt alle kan bidra med penger til idretten uten å gjøre annet enn å bruke strøm – og det gjør vi jo uansett, sier en engasjert Tom Stiansen.

Alle som vil støtte sitt idrettslag, kjøper helt enkelt strømproduktet «idrettsstrøm» fra Kraftinor, og oppgir hvilken klubb de vil støtte med 1 øre for hver kilowattime som forbrukes.

– Like enkelt som genialt. Et fantastisk supplement til all den andre innsatsen som legges ned, sier Tom Stiansen.

– Vi ønsket oss noe som skulle være like enkelt som grasrotandelen, både for givere og mottakere, sier markedssjef Frank Sundermeier i Kraftinor.

Kraft til idretten-konseptet er utviklet av Kraftinor. Ideen er å gjøre det enklere å skaffe frie midler til idrettslag og -klubber. Drift eller investeringer; de lokale ildsjelene bestemmer hva pengene, i form av ei årlig støtte, brukes til.

– Samtidig var vi klar over at idrettsstrøm som kraftprodukt måtte være konkurransedyktig for å bli valgt. Det har vi klart ved å legge ei aktiv strømforvaltning til grunn, noe som tidligere kom store industrikunder til del.

For godt til å være sant?

– For alle som ønsker det, gjennomfører vi en prissjekk; enkelt og greit ved at folk sender inn et bilde av strømregningen. 85 prosent av prissjekkene som er utført, viser at kunden faktisk får billigere strøm gjennom Kraft til idretten. I tillegg støtter han eller hun det lokale idrettslaget, forklarer Frank Sundermeier, markedssjef i Kraftinor.