Slik gjør du suksess med Kraft til idretten

Slik gjør du suksess med Kraft til idretten

På Leknes og i Billefjord renner tusenlappene inn på konto. Her deler ekspertene sine beste tips. SJEKK UT!

Postet 18.02.2020

På Leknes og i Billefjord renner tusenlappene inn på konto. Her deler ekspertene sine beste tips

Kraft til Idretten er et middel som kan sikre klubben din titusenvis av kroner. Ikke bare i en engangssum. Men år etter år etter år.

To av de som har lyktes best er Billefjord IL og Leknes Skiklubb. Både med å rekruttere små og store bedrifter. Men også med å få klubbens medlemmer og støttespillere til å bytte strømavtale. Vi utfordret de to idrettslagene til å lage en liste over gode råd.

Billefjord IL fikk i 2019 drøyt 75.000 kroner  - og har totalt pumpet 135.000 kroner inn på kontoen.

Ørjan Langsholt er en av landets råeste Idrettsstrøm-selgere og han har skaffet til veie både privatpersoner og bedrifter til å bidra.

Her er Ørjan Langsholt tre beste råd.

1. Involver hele klubben

- Det tar litt tid, men for oss handler det mye om at vi snakker jevnlig om konseptet ute blant folk – og at vi hele tiden utfordrer hverandre på å få folk og bedrifter til å bytte.  Dermed har vi fått en masse medlemmer som fremsnakker Idrettsstrøm. Skal man ha suksess er det en fordel at man bruker de kontaktene man har.

2. Skaff deg en Idrettsstrøm-ekspert i klubben

- Hos oss er det jeg som tar meg av registreringen og er kontaktpunktet. Dermed blir ting veldig enkelt. Når noen sier at de kan tenke seg å bytte fikser jeg det praktiske.

3. Gjør en jobb for andre klubber

- I tillegg til å selge inn Idrettsstrøm til vår egen klubb, er det også viktig for oss å hjelpe andre. Det bidrar til at andre idrettslag i kommunen også styrker økonomien. Samtidig får vi også et godt rennome. For oss handler det jo om å bygge et godt lokalsamfunn og da er det viktig å ha mange gode tilbud, både gjennom Billefjord IL. Og gjennom andre.

Den solide jobben klubben har lagt ned har sørget for at klubben har opplevd en eksplosiv vekst de siste årene.

- I 2013 hadde vi ett medlem. I dag har vi 150 aktive medlemmer og totalt 325. Blant annet fører inntektene våre til at vi ikke har treningsavgift. For de under 12 år koster det 150 kroner å være medlem. For de over 12 koster det 300, men der jobber vi med å gjøre det helt gratis, forteller Langsholt – som skal jobbe videre i 2020 med å rekruttere nye strømkunder.

- Vi har rundt 100 nye kunder på gang. Så i 2020 skal vi hente ut mye mer

Leknes Skiklubb har også suksess. Totalt har de hentet inn 330.000,-. I fjor endte man opp på 137.000,-.

Leder Inge Harald Olsen deler også gledelig tre tips:

1. Tenk timing ved innsalget

- Vårt idrettslag bruker enormt med ressurser på å lage gode skiløyper – totalt over tre mil rundt Leknes. Vår erfaring er at folk er mer mottagelig for å bytte avtale når sesongen er på sitt beste. Med mye snø i løypa og sol fra himmelen. Med løyper hvor du ser helt til Bodø – og hav på begge sider av Vestvågøya – da er det enklere å bli med på spleiselaget

2. Bruk pengene til varig infrastruktur

Vi er en ung klubb – stiftet i 2004. Da var det ikke spesielt gode forhold for langrenn på Leknes. Siden den gang har vi utviklet flere gode anlegg og vi har hele tiden prosjekter på gang. Det er effektivt å vise folk og bedrifter frem varig infrastruktur – som kommer hele samfunnet til gode. Det er en fordel vi har – at vårt anlegg brukes av hele befolkningen, ikke bare aktive idrettsutøvere.

3. Bruk din lokale Polar Kraft-representant

- Vi har hatt utrolig mye god hjelp hos Geir Rishaug i Polar Kraft. Han har solgt oss inn til bedrifter og gitt oss tips og vink. Så ikke vær redd for å spørre om råd – eller be om tips om bedrifter som kanskje kunne tenke seg å støtte oss.

Nå skal det jobbes videre med å skaffe flere KTI-kunder på Leknes – for prosjektene står i kø.

- Det neste prosjektet vi jobber med er et skileikanlegg litt opp i høyden. Klimaet vårt er ikke alltid på lag med å lage gode skiforhold, men jo høyere opp vi kommer jo enklere blir det, sier han.