Støtte til en ildsjel

Støtte til en ildsjel

Vågan Elektro i Svolvær genererer idrettsstøtte til Laukvik IL. For eier, daglig leder og laukvikværing Asle Magnussen handler det først og fremst om takknemlig «tilbakebetaling» til en ildsjel gjennom mer enn 50 år. – Denne er til deg, Paul!

Postet 20.03.2017

– Han var der som trener da jeg fikk mine første fotballsko, og han er der fremdeles. Og jeg er snart 50 år, sier Asle Magnussen. 

Mannen han snakker om er 80 år gamle Paul Hansen.
 

– Han er et begrep, han har vært med siden Laukvik IL ble startet – og det er mer enn 50 år siden, skyter Stian Dreyer inn.  

Dreyer arbeider som prosjektleder i Vågan Elektro, er fra Laukvik, trener bygdas mini 2-lag i fotball og sitter i styret i Laukvik IL. Styrets leder: Paul Hansen. 

Historien om Vågan Elektro og Laukvik IL har alle elementene Kraft til idretten kan drømme om: Asle Magnussen er bedriftslederen og lokalpatrioten. Stian Dreyer er idrettspappaen som presenterte idrettsstrøm-konseptet for sjefen. Og så, mannen de ikke får fullrost for sitt engasjement for barneidretten i bygda: Super-ildsjelen Paul Hansen.

– Paul har egentlig en finger med i alt. Akkurat nå jobber han for å få nytt dekke på Lofotens eneste naturgressbane. Er det arrangementer, er det Paul. Skal banen klippes og merkes, så er det Paul. Underholdning og ting som skal gjøres: Paul fikser og organiserer, forteller Stian Dreyer.  

For Asle Magnussen er det i utgangspunktet to forhold som skal være på plass for at Vågan Elektro skal gi støtte: 


– 
Er det et tilbud til barn? Og er noen av våre ansatte engasjert?  

I tilfellet idrettsstrøm til hjembygda var det altså ytterligere ett, helt klart forsterkende, element.  

– Jeg har vanskelig for å si nei når Paul er involvert Han har betydd så ufattelig mye for flere 

generasjoner laukvikværinger. Han fortjener hver ei krone 


– 
og kan vel egentlig ikke få nok ut fra innsatsen han legger ned, år etter år, sier Asle Magnussen. 


Selv var han toppscorer for det alderssammensatte Laukvik-laget i 1983. Han ler 
godt:  


– 
Det høres flott ut, men det handler om at det var jeg som scoret det ene målet...Vi slapp inn 48 mål den sesongen. Grusomme sifre, altså, mimrer Magnussen. 


Likevel er det smil om munnen og latter i stemmen etter hvert som minnene 
strømmer på. De som mener barneidrett handler om resultater kan ta seg en tur til Laukvik.  

– Det handlet alltid om å ha det gøy, og jeg tenker tilbake på disse tingene med glede. Vi spilte på – og tapte stort. Det handlet om å klare å stille lag. Jeg fikk spille med de større guttene fordi de trengte spillere, forteller Magnussen. 

Laukvik IL har fått 13.750 kroner i idrettsstøtte fra Kraft til idretten for 2016. Over 80 strømabonnenter gir sin støtte til idrettslaget på yttersida av Lofoten over strømmåleren.