Tillit, lys og støtte!

Tillit, lys og støtte!

Her er den, sier ungene i Håkvik og viser oss bryteren til flomlysanlegget på fotballbanen. De trykker selv på knappen når de vil være på banen. – For hver kilowattime lysene trekker, får vi igjen ett øre i idrettsstøtte. Et slags kretsløp, sier nestleder Rune Horrigmoe i Håkvik IL.

Postet 08.03.2017
Jeg vil si at fotballbanen ved idrettsheimen er sentrum i bygda, her samles ungene. Er lyset på, er det unger på banen, sier Horrigmoe.

Det startet som en praktisk sak: Mange ulike trenere trengte nøkler for å betjene lyset. Bryteren ble flyttet til undersiden av strømskapet – tilgjengelig for – ja, hvem som helst.
 
I stedet for formaninger om ikke å trykke, er ungene vist tillit ved at de selv kan slå på lyset når det trengs. Automatikken sørger for slokkingen.

– Bryter? sier ungene idet vi spør om de vet hvor bryteren er. 

– Ja, bryteren til lysene på fotballbanen, repliserer Rune Horrigmoe.  Han får knapt fullført setningen: 

– Å ja! Den, ja – den er under skapet!

Vi er i femte klasse på Håkvik skole. Idrettslaget og skolen går hånd i hånd: Ungene går på skolen sammen, og spiller fotball med klassekameratene på fritiden. De aller fleste ungene er med på fotball på fritiden.

– Når de første ungene kommer til banen og slår på lyset, går det ikke lang tid før flere kommer til. Er det lys, er det liv og røre på banen, sier Rune Horrigmoe, nestleder i idrettslaget. 

– Vi har selvfølgelig idrettsstrøm på klubbens egne anlegg. Dermed går det 1 øre for hver kWt tilbake til klubben idet ungene trykker på knappen, skyter han inn. 
Håkvik IL er blant de lokale klubbene som fikk utbetalt idrettsstøtte fra Kraft til idretten tidligere denne måneden. Tett på 12.000 kroner strømmet da inn på kontoen. 

– Håkvik IL er bredde, og kun det. Idrettslaget gikk inn med arvesølvet som egenkapital for å få etablert kunstgresset, og betjener et lån som følge av dette løftet. Da er idrettsstøtten gull verdt. 

Narvik ishockeyklubb mottar mest fra Kraft til idretten i Narvik-regionen med 86.218 kroner, fulgt av Mjølner (61.112 kr) og Hardhaus (45.308 kr). 

I tillegg til fotballen, driver Håkvik IL med fotball, ski og sykkel. Om vinteren er det onsdagsrenn når værgudene tillater det. Om sommeren er det sykkelcup. 

– Idrettslaget er på sett og vis bygda, og kan enkelte ganger være vel så mye velforening som et idrettslag. Målet er uansett å gi barn og unge et trygt og godt fritidstilbud.
Vi er utelukkende en breddeklubb tilpasset skolen, med klasselag til og med 7. klasse. Det er et mål at kontingenter og treningsavgifter skal holdes nede, så alle kan delta, forteller Rune Horrigmoe.